botton kontaktirajte
--


RADNO VREME:Saveti

KORISNI SAVETI ZA SVE LJUBITELJE BAZENA

Za sve naše stalne kupce, kao i one koji se za kupovinu bazena tek odlučuju - za vas smo pripremili korisne savete. S njima ćemo vas provesti kroz proces pripreme i instaliranja vašeg bazena, zaustavili smo se kod održavanja vode, spoljne opreme bazenskih dodataka.

POSTAVLJANJE BAZENA – Započnite sezonu na pravi način!

Svaki dobar majstor zna da kod radova, kao što je postavljanje montažnoga bazena, dobra priprema znači polovicu obavljenoga posla! Da bismo vam uštedjeli vrijeme i olakšali vam posao, pozivam vas da si u nastavku pročitate nekoliko korisnih savjeta, sa video uputama.

Ukoliko ste već pravi majstor u postavljanju i ovo vam je već 3. ili 4. sezona, mali podsjetnik neće biti na odmet!

Praktični savjeti za postavljanje bazena:
• Površina, na koju postavljate bazen mora biti jednakomjerno izravnana, jer bazen ne smije stajati na strmini ili neravnoj podlozi.
• Podloga mora biti tvrda i stabilna, tako da lako može podnijeti težinu napunjenoga bazena
• Izaberite površinu na kojoj nema kamenja, ni drugih oštrih predmeta, koji bi mogli oštetiti bazensku foliju
• Na mjesto gdje će stajati bazen nasipajte sitni kvarcni pijesak, koji će štititi foliju, ali će i hodanje po bazenu učiniti ugodnim. Deblji sloj nije pogodan kao podloga za bazen, jer nije dovoljne tvrdoće.
• Da bi voda u bazenu bila toplija, predlažemo vam da na pijesak položite izolacijski materijal (stiropor ili stirodur), jer deblji sloj bolje izolira
• Na izolaciju se potom položi filc ili podloga za bazen
Nakon što je tlo spremno, potrebno je još postaviti bazen:
• Sa sredstvom za čišćenje očistite bazensku foliju (sredstvo za čišćenje super)
• Rasprostrite bazen, natočite 5 cm vode i rasklopite stranice tako da dno bude što bolje ravno, bez grbica
• Kod bazena sa rubom na napuhavanje potrebno je rub najprije napuhati, ne previše, jer se kod jakog sunca zrak u rubu raširi, pa bi se lako moglo dogoditi da rub pukne
• Kod prvog punjenja bazena vodu nalijemo do 3 cm visine, ukoliko se voda prelije na jednu stranu bazena znači da bazen ne stoji na vodoravnoj podlozi, u tom slučaju je najbolje da bazen maknete te podlogu ponovo poravnate te ponovite ispitivanje
• Kod bazena sa rubom na napuhavanje, stjenke se same poravnaju kad napunite bazen

Video upute na youtube.com:

Postavljanje: Bazen Easy
Postavljanje: Bazen Ovalo
Postavljanje: Bazen Rondo
Postavljanje: Bazen Ultra Quadra


ČIŠĆENJE BAZENA – Bazen najlakše očistite kada je još prazan!

Kad je bazen jednom postavljen, dobro ga je pre punjenja vodom očistiti, time ćete izbeći da sredinom sezone morate prazniti bazen da biste ga očistili. Program Intex vam nudi namenska sredstva za čišćenje za bazensku foliju i bazenske ivice, tako da kod nas možete naći sve veste četki i sunđera za čišćenje.

Sredstva za čišćenje

• Za čišćenje stranica i dna bazena preporučujemo sredstvo za čišćenje super : to je kiselo sredstvo, koje štiti od naslaga vodenog kamenca na stranicama bazena. Sredstvo ostavite da deluje 5 – 10 minuta, a potom još jednom utrljajte pa nakon toga temeljnto isperite.
Oprez : upotrebljavajte sunđer za foliju ili meku četku za foliju. Naneseno sredstvo se na površini folije nikako ne sme osušiti!
• Prljavština i masnoće koje su se nakupile na ivici bazena jednostavno očistite gelom za čišćenje bazenskih ivica. To sredstvo odlično odstranjuje prljavštinu, masnoće i ostatke kozmetike. Na sunjđer nanesite gel te ga razmažite po bazenskim ivicama i ostavite na kratko da deluje, potom ga isperite čistom vodom. Kod tvrdokorne prljavštine ponovite postupak.

• Ukoliko ste bazen imali postavljen i preko zime, u tom slučaju najpre sa mrežicom za prljavštinu odstranite krupne nečistoće, da se ne začepi odvod bazena. Potom bazen potpuno ispraznite, da biste lakše očistili naslage vodenog kamenca i ostalu tvrdokornu prljavštinu. Bazen je potrebno isprazniti i zato što će sredstva za čišćenje imati veći učinak, ali ćemo time pripremiti i osnovu za potpunu negu vode.

• Da se vaš bazen kod punjenja ne bi pretvorio u penušavu kupku, potrebno ga je nakon čišćenja temeljito isprati čistom vodom. Važno je i da za čišćenje bazena upotrebljavate za to namenjena sredstva za čišćenje, a ne da koristite sredstva za čišćenje u domaćinstvu!
Ko je bazen enkrat postavljen, ga je dobro pred polnjenjem z vodo tudi očistiti. Tako vam ga ne bo treba sredi sezone prazniti, da bi odstranili tisti neprijazen madež na dnu folije! Program Intex vam ponuja namenska čistila za bazensko folijo in bazenski rob, prav tako lahko dobite pri nas tudi vse krtače in čistilne gobice.


SETOVI ZA POPRAVAK BAZENA I REZERVNI DELOVI

Može se desiti da vam se u prošlogodišnjoj sezoni bazen oštetio, a preko zime ste u potpunosti zaboravili na to. Na vašu sreću mi imamo rešenje i za te probleme. U većini slučajeva moguće je naručiti pojedinačne rezervne delove.
Na primer, probušenu bazensku foliju popravite sa setom za lepljenje.

Set za popravak bazenske folije

Ukoliko ste na foliji primetili rupicu i bazen vam pušta, predlažemo vam da posegnete za setom za popravak. Set sadrži komad folije, od kojeg odsečete potrebnu veličinu, i lepilo.
Video

Stare i dotrajale cevi zamenite

Pre početka sezone dobro je proveriti stanje cevi, da se ne dogodi da vam usred sezone počnu puštati. Ukoliko sumnjate da su cevi dotrajale i da bi usred sezone mogle otkazati, rađe ih zamenite odmah na početku sezone da biste usred leta izbegli pražnjenje bazena!

PRVO PUNJENJE BAZENA

Tako, bazen je postavljen. Nedostaje ono najvažnije – voda. Pogledajmo sada, na što ne smemo zaboraviti pre i kod samog punjenja vode u vaš bazen.

• Proverite filter pumpu. Ukoliko imate kartonski filter, potrebno je pre puštanja pumpe u pogon, promeniti kartonski filter, jer se preko zime u njemu razvilo mnoštvo bakterija. Ukoliko imate peščani filter po potrebi zamenite kvarcni pesak.
• Bazen napunite vodom u visini od 10 cm ispod ivica bazena, odnosno do donje ivice sigurnosnog prstena.

PRVO DODAVANJE HEMIKALIJA – Pravilnom pripremom do čiste vode bez algi!

Prošle godine vam se desilo da je voda u trenu postala zelena i neprijatnog mirisa? Pravilno pročišćena i pripremljena voda je preduslov za zdrav i siguran boravak u vašem bazenu kroz čitavu sezonu! Prečesto se događa da je ta faza zanemarena, te to na kraju rezultira lošom vodom, zelenkaste boje i neprijatnog mirisa.


Koraci kod prvog punjenja bazena sa vodom su:

• Prvi korak kod pripreme vode je šok hlorisanje, koje uništi sve bakterije, gljivice i viruse.
• S obzirom da hlor ne sme doći u direktan kontakt sa bazenskom folijom, dezinfekcijsku tabletu  hlora stavimo u dozernu posudu, koja pluta na površini. Tako se  hlor optimalno otapa. Ukoliko imamo hlor u granulama, potrebno ga je rastopiti u zasebnoj posudi i potom ga uliti u bazen.
• Bazensku vodu ostavimo da odstoji 24 časa, da sav hlor izvetri. Krupne čestice koje se talože na dnu bazena usisajte.

HEMIJSKO ODRŽAVANJE VODE – Potrebno ga je ponavljati tokom čitave sezone!

• Previsoka ili preniska tvrdoća vode utiče na kvalitet vode i delovanje hlora. Nakon obavljenog šok hlorisanja i pre uobičajenog doziranja potrebno je uravnotežiti pH vrednost vode. Idealna vrednost je od 7,2 do 7,4. Da biste to postigli potrebno je redovno kontrolisati pH vrednost vode. pH vrednost proveravamo na više načina: lakmus trakicama, tabletama za analizu vode ili sa elektronskim meračem pH vrednosti. Posljednji način je najtačniji. Ukoliko je pH vrednost preniska dodamo pH plus granulat, a ukoliko je previsoka pH minus granulat. Sačekamo cca 2 sata, da pumpa profiltrira i promeša vodu. Zatim sledi ponovno merenje pH vrednosti, da vidimo da li nam je uspelo uravnotežiti vrednost vode. U slučaju da uravnotežavanje nije uspelo, postupak ponavljamo sve dok pH vrednost ne bude uravnotežena.
• Sledi stavljanje hlora u hlor dozer. Umetnemo dezinfekcijsku tabletu , koja će se polako otapati 2 – 3 nedelje, zavisno od veličine bazena.
• Na kraju dodamo još sredstvo za sprečavanje razvoja algi – Algicid, i to ponavljamo 1x nedeljno
• Filter pumpa sa kartonskim filterom treba raditi svaki dan do 4 sata (  zavisno od snage pumpe)! Velika prednost pumpi sa peščanim filterom je ta da mogu raditi 24 sata na dan.

MEHANIČKO ODRŽAVANJE VODE – Što ne odstrani hlor, odstrani filter!

Vaš bazen uz hemijsku obradu vode treba i mehaničku filtraciju, koja štiti od svakodnevne prljavštine. Lišće, trava, prašina i slična prljavština svaki se dan unose u bazen. Postoje dva načina filtracije. Jednostavniji i jeftiniji kartonski filter ili prirodni oblik filtracije peščanim filterom, koji je mnogo bolji u svakom pogledu. Filter pumpa filtrira vodu u bazenu i iz vode odstranjuje veće delove prljavštine. Uključena mora biti svaki dan (pumpe sa kartonskim filterom do najviše 8 sati, a sa peščanim filterom mogu raditi neprekidno 24 sata).

KARTONSKI FILTER je najosnovnije rešenje za filtraciju vode:

• Manje pumpe (2.000 l/h, 3.000 l/h) mogu raditi do najviše 4 sata na dan
• Veće pumpe (5.700 l/h, 9.000 l/h) mogu raditi do najviše 8 sati na dan. Neprekidno od 4 do 8 sati, ali više puta na dan po 2 sata.
• Za optimalno delovanje pumpe potrebno je menjati kartonske filtere. Svaka dva dana treba kartonski filter očistiti, a svakih 14 dana ga je potrebno zameniti novim. Zato je dobro da uvek imate 2 rezervna kartonska filtera. U slučaju da se filter ne menja redovno, može doći do pregrejavanja pumpe i kao uzrok toga do kvara pumpe.
• Za vreme boravka ljudi u bazenu, filter pumpa mora biti isključena iz strujnog kola jer može doći do kratkog spoja, a time i do strujnog udara u vodi što može imati smrtne posledice. Pumpu uvek palite po završetku kupanja!
• Postoji mogućnost upotrebe timera koji regulirše paljenje pumpe. Time regulišete rad pumpe, da ne radi više od 4 sata u odjedom, takođe sprečavate pregrejavanje.

POBOLJŠANI PEŠČANI FILTER!

Ukoliko je sa kartonskim filterom puno posla, za peščani vredi suprotno!. Zbog snage i jednostavnijeg  rada, pumpa sa peščanim filterom može raditi 24 sata. Takođe voda prolazi kroz pred filter, što znatno smanjuje unos hemikalija, za razliku od prethodno spomenutog kartonskog filtera. Manje hemije znači i zdraviju vodu!

PEŠČANI FILTER može raditi 24 sata na dan, čime otklanjamo brigu redovnog paljenja i gašenja.
• Postoje 3 različita filtera: 4 m3/h, 5 m3/h, 7,5 m3/h.
• Pumpa je samostojeća sa predfilterom
• Zato što sama filtracija teče kroz posebno termički obrađen kvarcni pesak (granulacije 0,4 do 0,8 mm i 0,7 do 1,25 mm) voda je puno čišća i bistrija.
• Sistem ima više – putni ventil, koji omogućava različite funkcije rada: filtriranje, povratno ispiranje, cirkulaciju, ispiranje, pražnjenje i stop
Zbog svega navedenoga rezultat je bistrija voda i daleko manja upotreba hemikalija!

Postoji mogućnost nadogradnje peščanoga filtera sa dodatnim funkcijama grejanja i UV dezinfekcije vode. Na samom poklopcu naprave,su dva otvora, na koja se lako priključuje grejač ili UV lampa, koja služi za dezinfekciju vode.


GREJANJE VODE – Voda je još hladna, a vi više ne možete čekati?

Pobrinite se da voda u vašem bazenu ima prijatnu temperaturu! Kako? Sa ugrađenim električnim grejačem! Najjednostavnije i najučinkovitije rješenje, koje uvijek djeluje!


GREJANJE VODE U PROLETNIM DANIMA POMOĆU ELEKTRIČNOG GREJAČA

• Za rad mora biti uključen u struju
• Vodu greje nezavisno od vremenskih uslova
• Snaga grejača je 3 kW
• Jedan grejač dovoljan je za bazene do 12.000 litara vode
• Moguće je spajanje više grejača

UGRADNI GREJAČ ZA PEŠČANE FILTERE SPEEDCLEAN

• Grejač je opremljen sa sigurnosnim sistemom za automatsko isključivanje u slučaju prekida cirkulacije vode, mogućnost odstranjivanja grejača iz filter pumpe i kod temperature grejača od 60° C
• Svi materijali su otporni na UV zračenje
• Elektronski delovi su dodatno zaštićeni od prodiranja vode i od mogučeg strujnog udara
• Moguća je ugradnja dva grejača
• Snaga grejača je 3 kW

BESPLATNO GREJANJE! – Sunčeva energija!

Zašto ne iskoristiti sunčane dane? Grejanje vode iskorištavanjem sunčeve energije – moderno, besplatno i ekološk! Izabrati možete između solarnih panela ili sunčevih kolektora, svaki od njih ima svoje prednosti i mane.

SOLARNI PANEL

• Jednostavno postavljanje na krov ili tlo
• Mogućnost seriskog spajanja panela, za postizanje veće delotvornosti
• Panele spajate na postojeći sistem za filtraciju
• Paneli dolaze u dve različite veličine – 0,7x0,6m i 0,7x0,3m

SOLARNI KOLEKTOR

• Sadrži UV plastični pokrov, ispod kojega greje vodu koja prolazi kroz cevi
• Potrebno ga je priključiti na filter pumpu
• Za veći učinak grejanja možete serijski spojiti više jedinica

 


Broj dana potrebnih za podizanje temparature za 3° C

Volumen bazena

1 sunčani kolektor

2 sunčana kolektora

 3 sunčana kolektora

 4 sunčana kolektora

 4.000 l

 1,7

0,8

 0,6

 0,4

 9.000 l

 3,9

 1,9

 1,4

 1,0

 14.000l

 6,2

 3,1

 2,1

 1,6

 19.000l

  8,4 

 4,2

 2,8

 2,1

 22.000l

  9,8 

 4,9

 3,3

 2,5

 

Rezultat se bazira na 10 casovnoj izloženosti kolektora direktnoj sunčevoj svetlosti u danu i može varirati obzirom na promene vremena.

SOLARNI POKRIVAČ

Najjednostavnije, ali još uvek delotvorno rešenje je solarni pokrivač. To je bazenski pokrivač napravljen iz posebnog materijala koji ima dvostruku funkciju. Pored zadržavanja toplote u bazenu (posebno kod upotrebe preko noći!) štiti vodu od prljavštine iz okoline.

• Solarni pokrivač pluta na vodi
• Sklanjamo ga pre samog kupanja, te na taj način postižemo višu temperaturu bazenske vode za 2 - 3°C
• Za sprečavanje gubitka temperature, solarni prekrivač ostavimo na površini preko noći
• Nikada ga ne smemo položiti na travu, jer bi se zbog temperature trava uništila, ali i zato što bi kod sledeće upotrebe pokrivača, prljavštinu s tla preneli u bazen
• Namenjen je za okrugle, ovalne i pravougle bazene različitih veličina 

fi. 305cm,
fi. 366cm,
fi. 457cm,
fi. 549cm,
549x274cm,
Ostale dimenzijeČIŠĆENJE – Lišće Vam pliva u bazenu?

Koliko puta ste poželeli da pre osveženja ne morate čistiti lišće iz bazena? Rešenje je zapravo jednostavno, bazen po završetku kupanja jednostavno pokrijte bazenskim pokrivačem i sledeći dan će vaš bazen biti spreman za jutarnje osveženje, bez prethodnog čišćenja!


BAZENSKI POKRIVAČ

Vrlo je jednostavno – ono što nam na upadne u bazen nije potrebno usisavati, filtrirati ni čistiti hemikalijama! Pokrivač štiti vaš bazen od krupnih nečistoća i sprečava nastajanje algi, a time vam uštedi vreme i posao oko dnevnog čišćenja bazena pre nego što možete uživati u kupanju! Upotrebom pokrivača sprečavamo isparavanje vode i štitimo je od hlađenja.
Bazenski pokrivač izrađen je iz vestackog materijala, koji je otporan na UV zrake. Kroz ivicu pokrivača sprovedeno je uže pomoću kojeg pokrivač vežemo uz ivicu bazena da ga ne oduva vetar. Na sredini se nalazi otvor za vodu, da u slučaju kiše kišnica može oticati u bazen, jer bi u protivnom, pokrivač pod velikim teretom vode potonuo u bazen. Otvor je zaštićen mrežicom, koja sprečava unos prljavštine u vodu.

Intex SAVET: ukoliko ne želite da kišnica ulazi u vaš bazen na sredini otvora, pod otvor namestite loptu na naduvavanje

SKIMMER

Skimmer je uređaj koji je spojen na filtar pumpu, tako da dok pumpa radi, čisti prljavštinu i lišće, koji plivaju na površini vode. Usisavanje vode filtar pumpom omogućuje da se krupna nečistoća, koja pluta na površini, skuplja u namjenskoj košarici koju ispraznite u vrijeme kada pumpa nije u pogonu.

Ukoliko filtar pumpu ne palite često, prljavštinu možete počistit i sami sa sakupljačem lišća.

USISAVANJE BAZENA

Teža prljavština poput peska, kamenja, metala i slični delovi prljavštine, padaju na dno bazena, te tako ugrožavaju higijenu vode i sigurnost ljudi u bazenu. Zato preporučujemo da bazen, zavisno od gustine upotrebe i količini prljavštine, usisavate usisivačem 1 – 2 puta nedeljno. Na taj način će vaš bazen biti uvek čist, voda bistra i spremna za osveženje.

Usisivači su dostupni u različitim varijantama: od ručnih pa do robotskih, koji čiste posve samostalno.
Ručnim usisivačem za dno upravljamo pomoću teleskopske palice, tako da na dnu i ivicama bazena očistimo svaki centimetar površine: četka očisti, zavisno od veličini, potez od 20 - 30 cm. Pored usisavanja preporučujemo, da pre usisavanja krupniju nečistoću iz bazena odstranite pomoću dubinskog ili površinskog sakupljača prljavštine.

SET ZA ČIŠĆENJE „Deluxe“

Zaboravite na naporne obaveze i priuštite sebi set za čišćenje, koji uključuje usisivač za dno, sakupljač lišća, četku, 3-delnu teleskopsku palicu dužine 279 cm, cev i skimmer. Odlično rešenje za čišćenje namenjeno za filtracijske sisteme sa protokom većim od 5700 litara vode na sat.

USISIVAČ VENTURI


• Namenjen za manje bazene sa kartonskim filterom
• Ne zahteva priključak na struju ni filter pumpu
• Jednostavno spajanje na bastensko crevo
• Pritisak vode kroz usisivač usisava prljavštinu u mrežicu

VAKUMSKI USISIVAČ
primeren je za manje bazene

Čišćenje je jednostavno, morate samo povući vakumsku polugu. U cilindru će se napraviti vakum, koji će usisati prljavštinu u posebnu filter košaricu. Postupak ponavljajte sve dok se košarica ne napuni. Potom ju isperete pod vodom i opet je spremna za usisavanje.

Intex SAVIJET: da biste imali manje nečistoća, pre ulaska u bazen se istuširajte, a ispod bazenskih merdevina postavite kadicu sa vodom za pranje nogu!

ELEKTROLIZA – Prirodna proizvodnja hlora!

Hlor generator iz prirodne soli proizvodi čisti hlor. Uređaj se priključi na postojeći sistem za filtraciju, a u bazensku vodu se sipa so. Slana voda cevima putuje do hlor generatora, gde se na pločicama od titanijuma događa postupak elektrolize. U hemijskoj reakciji se so – NaCl deli na dva elementa, Natrijum i Hlor. Natrijum se izlučuje iz bazena isparavanjem, a hlor se rastapa u bazenskoj vodi te tako vrši dezinfekciju uništavajući bakterije, viruse i ostale organske mikroorganizme.

Prednosti:
• Ne dolazi do pogrešnog doziranja hlora
• Programirana dezinfekcija vode
• Nema potrebe za rukovanjem toksičnim hemikalijama
• So je prirodni proizvod i kao takav je bezopasan za ljude
• Nakon kupanja nema crvenila očiju. Zbog jednostavnih postavki pravilnog doziranja, voda je u ravnoteži i kao takva ne nadražuje sluznicu
• Upotrebljivost vode se produzuje
• Kod kupanja nema isušivanja kože. Slabija vrednost soli u vodi (6kg/m3) deluje na kožu tako što je omekšava, a koža je izuzetno dobro podnosi.
• Preporučljivo je za alergičare i osetljivu kožu
• Voda nema miris hlora
Upotrebom soli kao dezinfekcijskog sredstva, smanjuje se potreba za pH regulacijom.

SPEED & EASY – Zaboravite na hlor!

Linija sredstava za održavanje bazenske vode Speed & Easy namenjena je ljudima koji ne podnose hlor, njegov miris ili osećaj na koži. Sredstvo se temelji na srebrnim jonima, koji jednako delotvorno kao i hlor dezinfikuju vodu, a da pritom ne nadražuju kožu.

PREDNOSTI SREBRNIH JONA

• Nemaju nikakav miris
• U bazensku vodu unose se 1x tokom sezone kupanja
• Bez merenja, samo nedeljna kontrola i dodavanje pH vrednosti
• Ne štete koži
• Ne nadražuju oči ni kožu
• Omekšavaju bazensku vodu
• Nisu otrovni za ljude, životinje i biljke, tako da na kraju sezone vodu iz bazena jednostavno možemo izliti u prirodu

SOLARNI TUŠ – za brzo osveženje i čistu kožu!

SOLARNI TUŠEVI su idealno rešenje za brzo i ugodno letnje osveženje, a jednostavno i lako ih postavite bilo gde u dvoristu. Vodu ugreju potpuno besplatno! Uz to sebi nakon kupanja u bazenu priustite brzo tuširanje, da sa tela isperete miris hlora.

ZAŠTO JE POTREBNO TUŠIRATI SE PRE I NAKON KUPANJA?
• Istuširajte se pre ulaska u bazen, da biste uneli što manje prljavštine u vodu, a time i manje hemikalija
• Nakon kupanja tuširanjem jednostavno isperete miris hlora sa tela
• Tuš predstavlja brzo i ugodno osveženje u vrelim letnjim danima

Samostojeći solarni tuš za spoljnu upotrebu, koji za grejanje vode koristi sunčevu energiju, odlično je rešenje za sve koji žele mogućnost tuširanja uz sam bazen. Poput solarnog panela, rezervoar solarnog tuša za dva sata izloženosti suncu ugreje vodu za 20°C. Za montažu ne trebate posebn uputstva, jednostavno ga postavite na željeno mesto i na njega priključite bastensko crevo ili PVC cev za dotok vode koju zatim priključite na cesmu
 za vodu. Tuš lako namestite na drvenu ili kamenu podlogu.

PREDNOSTI SOLARNOG TUŠA:
• Rezervoar za vodi izrađen od specijalnog materijala, koji zagrejava vodu za tuširanje pomoću sunčeve energije
• Po želji ga lako premeštate
• Preko zime ga jednostavno odložite
• Besplatna topla voda
• Korišćenje sunčeve energije
• Neki modeli imaju rezervoar koji je presvučen staklenom površinom, što dodatno pospešuje iskorišćenost 
sunčeve energije

MERDEVINE ZA BAZENE – siguran i brz ulazak u bazen!

MERDEVINE nam omogućuju lakši i sigurniji ulazak u bazen kao i izlazak iz bazena. Također upotrebom merdevina sprečavamo prelivanje vode iz bazena, i to posebno kod bazena sa sigurnosnim prstenom na naduvavanje, a na taj način opet izbegavamo stvaranje blata oko bazena!

Ispred bazena je dobro imati kadicu sa vodom za pranje nogu, u kojoj operemo stopala pre ulaska u bazen, te tako sprečimo unošenje prljavštine u bazen! Posledica toga je čista voda u bazenu, koju nije potrebno usisavati nakon svakoga kupanja.


U slučaju da imate malu decu merdevine su korisne i zbog njihove sigurnosti. Nakon završenog kupanja merdevine jednostavno uklonimo iz bazena. Time sprečimo, da dođe do moguće nesreće ukoliko bi deca sama ušla u bazen.


Merdevine imaju ploču na koju možete sesti , odmoriti se ili nešto odložiti. Stepenice su napravljene od plastičnih gazišta, koja su od neklizajućeg materijala.

ZAKLJUČAK SEZONE – Skladištenje bazena

Sklsdištenje bazena:

Završetkom sezone kupanja ispraznimo bazen. Sve električne uređaje isključimo, očistimo i spremimo. Isto to učinimo sa skimmerom, merdevinama i ostalim dodacima. Foliju s unutarnje strane operemo sredstvom za čišćenje bazena, čime ćemo ujedno sledeće sezone smanjiti posao. Bazen se mora obavezno osušiti. Potom bazensku foliju naprašite dečjim puderom. Bazen složite i spremite ga u topao prostor. Nikada bazen ne spremajte u prostor gde je temperatura ispod 0°C. Pripazite da do bazena ne mogu doći životinje (npr: miševi, pacovi..), jer je velika verojatnca da će vam bazen na proljeće puštati.

Prezimljavanje postavljenoga bazena:

Nakon završetka sezone očistimo filter i sastavne delove bazena, te ispustite nivo vode ispod površine ugrađenih delova (mlaznice, skimmera). Iz cevi, filtera i pumpe ispustite vodu da ne bi došlo do smrzavanja i ozbiljnih oštećenja sistema. Nakon par dana kada se smanji vrednost hlora u vodi dodate sredstvo za prezimljavanje. Tokom zime preporučamo, da bazen pokrijete zaštitnim zimskim pokrivačem koji sprečava razvoj algi i unos krupne prljavštine. U slučaju jakog razvoja algi potrebno je ponovno dodati sredstvo za prezimljavanje.

Neka zabava u dvoristu traje dugo u noć!

Osvjetljenje dvorista  nikad nije bilo tako jednostavno i sigurno!

Od onih ste kojima su uređenost i estetika dvorista od velikog značaja? Bazen sa svom opremom već imate, ležaljke i stoliće takođe, a dvoriste je brižno uređeno. Zaključili ste da vam nedostaje još samo dvorišna rasveta da udobnost bude potpuna, ali vam je uređenje koje bi napravio profesionalni bastovan preskupo. Sad imate rešenje! Poseban dizajn sistema rasvete Garden Lights omogućava neverovatno jednostavno postavljanje, a rezultati su kao da je radio profesionalac!

Bez mnogo truda i brige do profesionalnog rešenja za osvetljenje vašeg dvorista!

Celi sistem, od tansformatora do pojedinačnih delova, izrađen je pomoću vodootpornih spojeva na navoj, koji omogućavaju jednostavnu montažu bez upotrebe alata. Šafciger će vam biti potreban samo kod sastavljanja lampica. Rasveta Garden Lights je zbog jednostavne ugradnje pogodna kako za već postojeće tako i za nove baste!

Sistem Plug &Play

Modularna osnova i Plag & Play sistem omogućuje osvetljenju Garden Lights jednostavnu i laku montažu dvorišne rasvete. Zahvaljujući tome naša paleta nudi veliki izbor proizvoda, koje je brzo, lako i sigurno postaviti bez pomoći profesionalnoga bastovana ili električara!
Svaka lampica dolazi sa dužinom kabla po želji od 2,3 ili 5 metara i vodootpornom spojnicom na navoj koja prianja na priključak glavnoga kabla. Vodootporni priključci su jednostavni za upotrebu i dolaze sa svim kablovima i transformatorima. Ukoliko još uvek niste sigurni da možete sami, sa radošću ćemo vam pomoći sa savetima i nacrtima!

Prošla vas je želja za montažnim bazenom?

Nakon nekoliko godina upotrebe, montažnih bazena ili onih sa prstenom na naduvavanje, poželeli ste pravi bazen? Ne želite svake godine na početku sezone sastavljati bazen, a na kraju opet ga rastavljati i skladištiti? I za to postoji rešenje! Ugradni bazen promeni izgled vašega dvorišta i način vašeg uživanja u bazenu!

Nudimo vam lično savetovanje i najbilja rešenja. Nazovite nas na besplatni broj 0800 87 89 ili nas posetite u našoj poslovnici i rado ćemo vam predstaviti naša rešenja za vaš profesionalni bazen!

nazaj
natisni
e-novice
avto Besplatna dostava iznad
15.000
Din

book